Med 9. in 11. junijem smo se člani projekta URBANGYM v Osijeku (Hrvaška) udeležili vmesnega srečanja. Cilj sestanka je bil pregled dosedanjih aktvnosti in načrtovanje naslednjih dejavnosti pri razvoju parkurja v svojih društvih. Sestanek je odprl dopredsednik GK Brezovica, Mario Škegro. Dobrodošlico nam je zaželel predsednik Hrvaške gimnastične zveze, dr. Mario Možnik, ki je pohvalil dosedanji napredek projekta.

Člani projekta smo predstavili dosedanje delo pri razvoju parkoura v svojih okoljih, prikazali napredek in nakazali načrte za prihodnost, med katerimi bo tudi zaključno tekmovanje, kjer se bomo partnerji projekta pomerili med seboj. Velik del sestanka je bila izmenjava izkušenj glede varnosti vadbe in  s katerimi načini še bolje prispevati k napredku te športne panoge ter kako navdušiti čim večje število otrok in odraslih, da pristopijo k vadbam.

Vrhunec dogodka je bilo usposabljanje, ki ga je vodil predsednik parkour seckije pri svetovni gimnastični zvezi (FIG), Charles Perierre. Trenerji iz Francije, Italije, Mađarske, Slovaške, Srbije, Hrvaške in Slovenije so tako imeli priložnost pridobiti nova znanja izkušenega strokovnjaka, kar bodo lahko kasneje prenesli v svoja lokalna okolja.

Proti koncu smo dogovorili konkretne naloge za prihodnost, s katerimi bomo lažje dosegli skupni cilj, torej promocijo te panoge v društvih in posledično vspodbujanje k čim večji telesni aktivnosti mlajših generacij.

Sestanek smo zaključili z velikim optimizmom in polni motivacije za nadaljnje delo pri izvedbi projekta URBANGYM.

 

 

 

Kategorije: Novice