11. in 12. februarja smo se v Schiu v Italiji udeležili uvodnega sestanka novega projekta URBANGYM. Dogodek je bil organiziran v okvirju ERASMUS+. Ob našem društvu so se ga udeležili še člani štirih drugih organizacij – AD KRAP iz Schia (Ita), GK Zaprešič iz Zaprešiča (Hrv), GD Beogim iz Beograda (Srb) in GK Brezovica iz Brezovice (Hrv). Namen je bil izmenjavi izkušenj s področja parkourja. Glavna cilja sta bila razprava o ciljih projekta in razvoj načrta za prihodnje aktivnosti.

V času dvodnevnega dogodka smo se udeleženci udeležili vrste delavnic in predstavitev, ki so jih vodili izkušeni trenerji parkourja iz Italije. Delavnice so zajemale široko paleto tem povezanih s to športno panogo, vključno z osnovnimi tehnikami, varnostnimi ukrepi, stvarmi povezanih z organizacijo parkourja in razvojem panoge. Udeleženci smo imeli možnost tudi aktivno sodelovati in novo pridobljeno znanje uporabiti v praksi.

Izkušnja je bila za nas izredno pozitivna. Kakovost strokovnega usposabljanja je bila zelo kvalitetna. Hkrati smo izkoristili tudi priložnost za nadaljnjo mreženje z drugimi udeleženci parkour skupnosti, ter izmenjavo idej in izkušenj.

 Uvodni sestanek in izobraževalni dogodek v okvirju projekta URBANGYM je uspel odlično: Priložnost novih znanj od izkušenih trenerjev smo dobro izkoristili in že z veseljem pričakujemo naslednjega. Prepričani smo, da bo dogodek pozitivno vplival na razvoj in širjenje te zvrsti športa v naši regiji.

#Urbangym #ParkourEducation #KickOffMeeting #ErasmusProject

Kategorije: Novice